Cseperedő

Cseperedő- Miénk itt a rét

Kis közösségünk pénteken a kőszegi Alsó-réten töltött egy vidám délelőttöt. Játszani, vetélkedni érkeztünk.

A fűben önfeledten, szabadon, ugyanakkor a természetvédelem szabályait betartva, környezettudatosan futkároztak a gyermekek, csipegették a hátizsákból az otthon gondosan bekészített finomságokat.Együtt, csapatban győzték le az Őrségi Nemzeti Park Igazgatóság Bechtold István Természetvédelmi Látogatóközpont és az Írottkő Natúrparkért Egyesület munkatársai által kiépített„akadályokat”. Az állomásokon gólyafészket építettek, az év madarával, a vándorsólyommal kapcsolatban kaptak feladatot, sólyomjelmezbe bújhattak. A filcmadár-felismerési feladatnál külön dicséretet kaptak, sokat meg tudtak nevezni. Az utolsó helyen a méhek, rovarok világába nyertek betekintést. Elfáradva, de sok hasznos tudnivalóval, információval a tarsolyukban szállhattak fel a buszra.

Bízunk abban, hogy olyan élményekkel gazdagodtak a gyerekek, hogy amikor Ők mennek családjukkal a rétre, felidéződik bennük a játékosan megszerzett tudás, ismeret, és örömmel mesélnek az ott történtekről!

Köszönjük szépen gyermekeink Szüleinek, hogy bizalommal engedték el velünk őket erre a kirándulásra, a Szülők Közösségének az anyagi támogatást és Kóródi Blankának – az Őrségi Nemzeti Park Igazgatóság természetvédelmi tájegységvezetőjének -a közreműködést!

Cseperedő- Miénk itt a rét bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva