Tökmag

Karácsonyvárás a Tökmagoknál

Adventi gyertyagyújtással kezdtük a karácsonyra hangolódást. Az ünnepkör első időszakában fogadtuk a nagycsoportos lucázókat, akik játékukkal sok szerencsét jósoltak nekünk az új évre. A kis pásztorok annyira fellelkesítették a csoportot, hogy fiúk – lányok egyaránt takarították a szerencsehozó szalmát, melyből kis csomagban, búzával együtt boldogan vittek haza.

Sétáink során megnéztük a faluban felállított Betlehemet, körbetáncoltuk a falu karácsonyfáját, ellátogattunk a Művelődési Házba a karácsonyi kiállításra. A kis kopogtatók készítésében, valamint a karácsonyi barkácsolásokban mindenki szívesen részt vett.

A Kópic Néptánccsoport Bölcsőcske játékát örömmel fogadtuk. Köszönjük!

A közvetlen karácsony előtti napok lázas takarítással, sütéssel, kis karácsonyfa díszítéssel teltek. Volt, aki még legóból is karácsonyfát készített. 🙂

A díszek felrakását nagyon odafigyelve, óvatosan végezték, versekkel, dalokkal köszöntöttük a csillogó karácsonyfát. Az ovis karácsony napján nagy izgalomban voltak már a gyerekek, a kapott ajándékok teljesen elvarázsolták őket, melyeket rögtön birtokba is vettek. 

Köszönjük a szülők felajánlásait, segítségét!

Karácsonyvárás a Tökmagoknál bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva