Tökmag

Március 15. a Tökmag csoportban

Nemzeti színeink, jelképeink megismerésével kezdődött a készülődés március 15-re. A gyerekek szívesen részt vettek a terem díszítésében, huszárokról, lovakról szóló könyveket gyűjtöttek. 

A kockázóban nemzeti színű bástyákkal díszített huszárvár készült, istállóval, katonai táborhellyel. A tábortűz körül saját készítésű dobokkal énekeltek,verseltek, lakomáztak. Játékukhoz otthonról is hoztak zászlókat, huszárcsákókat, kokárdákat, lovacskákat. Lelkesek voltak a huszáros mozgásos játékokban, a huszárosdi, a katonai indulókra való meneteléssel, a kis huszárkapitány vezetésével, a lányokkal való tánccal teljesedett ki. Figyelmesen, pontosan festették a piros, fehér, zöld zászlót, megismerték a nemzeti színű szalagot, és hogy hogyan készül belőle kokárda. 

Március 14-én izgalommal, kokárdával díszített ünnepi ruhában várták a megemlékezés pillanatait. Lelkes zászlólobogtatás kíséretében elevenítették fel az ünnep dalait, verseit, játékait. A közös megemlékezés után a Hősök emlékművénél helyeztük el a tisztelet zászlóit.

Március 15. a Tökmag csoportban bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva